Over MAD Ford Family Weekend

  Historie

  MAD Ford Family Weekend is het gevolg een idee dat jaren heeft gerijpt in de hoofden van de leden van 2 internationaal actieve Ford clubs uit België. Ford Team Vlaanderen heeft een officiële VZW-structuur en is de grootste club van de twee. Ze bevat een actieve harde kern enthousiastelingen die je reeds vele jaren als regelmatige bezoeker van Ford Treffens in binnen- en buitenland tegen komt. Ford Club Antwerpen is een stuk kleiner en werkt volgens het principe van kameraadschap. De oudste leden van beide clubs kennen elkaar vandaag al meer dan 20 jaar en leerden elkaar kennen in de moederclub Ford Escort Club (Antwerpen), een zeer actieve club die bestond in de bloeiende hoogdagen van de jaren '90. In onderlinge samenwerking profileren Ford Team Vlaanderen en Ford Club Antwerpen zich als MAD Ford Family Belgium, een naam die de lading dekt: een beetje gek (en niet alleen van Ford), een familiegevoel onder elkaar en van oorsprong uit het kleine België.

  Het ontstaan van MAD Ford Family Belgium had een gericht doel, namelijk een Ford meeting op poten zetten. Die meeting zou er best uit zien zoals we ze zelf graag bezoeken... Een treffen dat liefst een weekend zou duren, met internationaal karakter en waarbij de omkadering zo kwalitatief en compleet mogelijk moest zijn. Met De Kolonie Merksplas vonden we de ultieme locatie en een gemeentebestuur dat onze plannen wel zag zitten, iets wat in ons Belgenland zeker geen evidentie is! En zo geschiedde...  In 2019 slaagden we er eindelijk in om MAD Ford Family Weekend te organiseren. Toen kozen we er bewust voor om geen editienummer toe te voegen in de naam, want zeg nu zelf: wat kenden wij nu van het organiseren van treffens? Wat zou dat brengen? Het zou zomaar wel eens helemaal mis kunnen gaan, toch?


  MAD Ford Family Weekend 2.021

  Twee jaar na de eerste editie komt nu dus de tweede eraan. Aangezien deze zal plaatsvinden in 2021 vonden we het wel leuk om te zinspelen met het jaartal en de editie. En zo wordt dan MAD Ford Family Weekend 2.021 geboren. We hebben dan ook nog eens het "geluk" dat het Pinksterweekend valt in de periode van 21 tot en met 24 mei, dus ook daar zetten we de zinspeling verder... Het getal "2.x" komt als een rode draad terug. We starten op vrijdag 2.1 mei en stoppen ermee op maandag 2.4 mei, maar niet alvorens we op zaterdag 2.2 en zondag 2.3 mei onze dagen hebben gevuld met eten, drinken, auto's poetsen, auto's kijken, clubspelen, feestje bouwen etc...

  Concept

  Over het concept kunnen we duidelijk zijn: daar wijzigen we niets aan! We gaan resoluut voor dezelfde omkadering en activiteiten en willen jullie als bezoeker hetzelfde comfort bieden. We doen opnieuw ons uiterste best om snacks te voorzien, we hopen ook dit aanbod licht uit te breiden zodat er meer afwisseling is. We zorgen voor stroom op de kampeerterreinen voor weekendbezoekers en rekenen daar ook dit jaar geen extra vaste prijs voor aan, we kiezen opnieuw voor een vrije bijdrage op het einde van het weekend. We voorzien voldoende kwalitatieve sanitaire voorzieningen en goeie douches in de lokalen van de nabijgelegen voetbalterreinen, randanimatie voor jong en oud, live muziek op vrijdag en een DJ op zaterdag en ze verder.

  De enige verandering: we doen er een nachtje extra bij! Dat doen we vooral om ook van zondag een volwaardige dag te maken zodat we op zaterdag EN zondag dagbezoekers kunnen ontvangen. Het zou mooi zijn mochten we zo de Ford-scene in België kunnen mixen met een internationaal publiek uit alle windstreken.
  De volwaardige zondag zorgt ook voor een extra overnachtingsmogelijkheid voor de weekendbezoekers. Zij kunnen dan extra goed uitrusten voor ze de terugreis op Pinkstermaandag aanvatten. Of wie weet vieren we nog een klein feestje met de volhouders...

  Info DAGbezoekers

  Wie MAD Ford Family Weekend 2.021 voor één dag wil bezoeken kan dat uiteraard! Vorige editie was dit alleen op zaterdag de moeite waard, nu maken we ook van zondag een volledige dag. Als dagbezoeker kan je al al onze voorzieningen gebruiken, behalve de douches en stroom op het terrein. Die laatsten zijn enkel voorzien voor weekendbezoekers. We voorzien voldoende staanplaatsen in zone 1 waar we alle dagbezoekers samen zetten. We doen ons uiterste best om clubleden samen te plaatsen, je kan hiervoor best gebruik maken van de voorverkoop tickets. Je kan deelnemen aan de Show&Shine competitie, weet alleen dat de bekeruitreiking voorzien is voor zondagavond.

  Een DAG-ticket kost je €10 in voorverkoop. Tenzij de zaak uitverkocht geraakt kan je ook zonder voorverkoopticket binnen (zaterdag of zondag), je betaalt dan €15 euro aan de kassa. Bij elk verkocht ticket schenkt MAD Ford Family Belgium €5 aan de Make-A-Wish Foundation.

  Info WEEKENDbezoekers

  Weekendbezoekers zijn welkom vanaf vrijdag of zaterdag en worden verwacht ten laatste maandag voormiddag huiswaarts te keren. Je kan gebruik maken van al onze voorzieningen inzake ontbijt, kamperen en douchemogelijkheid (open op vaste momenten!). Heb je een caravan of woonwagen bij, dan wordt je verplicht in zone 2 geplaatst (richtlijnen van de gemeente). Dit houdt in dat we je club daar samen plaatsen indien er één of meerdere leden woonwagens bij zich hebben. Per uitzondering, indien organisatorisch mogelijk en mits aanvragen op voorhand kan hiervan afgeweken worden door bv je woonwagen in zone 2 te plaatsen, maar je clubwagens in zone 1.

  Een WEEKEND-pass kost je in voorverkoop €30 (aankomst op vrijdag) of €20 (aankomst zaterdag), aan de kassa wordt dit €35 en €25Bij elk verkocht ticket schenkt MAD Ford Family Belgium €5 aan de Make-A-Wish Foundation.

  Make A Wish

  MAD Ford Family wilde met het organiseren van een treffen ook bijdragen aan een goed doel. Zelf hebben we tot op vandaag veel van onze dromen kunnen waar maken, dromen die voor velen al van kinds af bestaan. Soms rijden we met onze dromen of misschien staat je hij ergens in een schuur. Of je werkt eraan om hem waar te maken... We maken allemaal deel uit van een hechte groep vrienden en zijn een onderdeel van een mooie internationale community.

  We staan er misschien wel te weinig bij stil dat er mensen zijn in onze samenleving die het geluk om dromen waar te maken ontnomen wordt. Zeker als het gaat om kinderen is dit een confronterende realiteit... Daarom vonden wij in de Make-A-Wish Foundation een goed doel waar we ons helemaal kunnen in vinden, het waarmaken van dromen voor zij die dit het hardst nodig hebben. Bij het organiseren van ons eerste treffen besloten we om per inschrijving €5 euro te schenken aan Make-A-Wish. We haalden in 2019 zo meer dan €1000 op, een mooi bedrag dat voort kwam uit de 200 deelnemende Fords en vrije giften die werden geschonken gedurende het weekend door iedere aanwezige!

  Ook voor deze editie blijft dit principe ongewijzigd en schenken we opnieuw €5 aan Make-A-Wish per inschrijving. Jij als deelnemer draagt dus opnieuw een steentje bij aan dit prachtige initiatief en daarvoor willen we jullie nu al hartelijk bedanken.

  Meer info omtrent Make-A-Wish (België) kan je hier vinden: https://www.makeawish.be/home/